دلایل افت شنوایی:
عوامل بسیاری می تواند باعث افت شنوایی بر کاهش شنوایی تاثیرگذار باشد. این عوامل شامل:
- قرار گیری برای طولانی مدت در معرض سر و صدا
- وراثت -بیماری
- واکنش به انواع داروها
- صدمات
- جرم گوش
- افزایش سن
افت شنوایی نوفه زاد:
آسیب شنوایی می تواند در سطح صدای مداوم 85 دسی بل آغاز شود. اگر شما در کنسرت باشید و یا از طریق mp3 player با صدای بلند به موزیک گوش می دهید بعد از آن احساس می کنید که به خوبی نمی شنویید. این بدان علت است که سلول های مویی گوش شما به طور موقت آسیب دیده اند و پس از دوره ی کوتاهی بهبود خواهند یافت این آسیب آستانه تغییر موقت TTS نام دارد.
با این حال اگر بارها و بارها به مدت طولانی در معرض صدای بسیار بلند قرار گیرید سلول های مویی آسیب جدی و برگشت ناپذیری خواهند دید به این نوع آسیب آستانه تغییر دایم گویند PTS.
شنیدن موزیک با صدای بلند در کنسرت، دیسکو و یا از طریق گوشی های هدفون می تواند بسیار خطرناک باشد. بعنوان مثال شدت صدا از طریق هدفون می تواند براحتی به 110 -120 دسی بل برسد. صداهای انفجاری مانند صدای بلند ترقه هم می تواند منجر به افت شنوایی نوفه زاد شود.
افرادی که در محیط های با صداهای بلند مشغول کار هستند نیز در معرض خطرند. کارگران ساختمانی، کارگران کارخانه ها، کارگران فرودگاه و نوازندگان لازم ایت تا از محافظ شنوایی در حین کار استفاده کنند.
تاثیر دیگری از سر و صدا وزوز گوش نام دارد. این زمانی است که یک یا هر دو گوش صداهایی را می شنوند که هیچ منبع خارجی ندارد . به عبارت دیگر صداهایی که شنیده می شوند در واقع وجود ندارند و معمولا با نام زنگ زدن در گوش از آنها یاد می شود. اما در شکل های مختلف و با میزان بلندی متفاوت رخ می دهند.
چه کاری می توانید انجام دهید؟
تنها راه منطقی پیشگیری است. بنابراین بهتر است تا از محافظ گوش استفاده کنید. انواع و اقسام گوناگونی از گوش پوش و گوش گیر با سیستم های فیلتر گوناگون وجود دارد تا می توان بر روی گوش قرار داد و از آسیب دیدگی نوفه زاد جلوگیری کرد.